Concurs de videoclipuri pentru tineri (16- 30 ani) „Piatra Neamt – Orasul Zeitei

Intrebari despre U.E? Apelati serviciul central de informare EUROPE DIRECT 0080 067 891 011
Concurs de videoclipuri pentru tineri (16- 30 ani) „Piatra Neamt – Orasul Zeitei

Concurs de videoclipuri pentru tineri (16- 30 ani) „Piatra Neamt – Orasul Zeitei

Publicat la 09.04.2015

Formular inscriere concurs

REGULAMENT DE PARTICIPARE


1.Descriere concurs și obiectiv
9 Mai 2015 – Ziua Europei, identitate locală în context european
Obiectivul general al evenimentului este sărbătorirea Uniunii Europene prin consolidarea identităţii regionale și mai buna utilizare a diversităţii teritoriale. Acest eveniment urmărește promovarea patrimoniului istoric al orașului Piatra Neamț în contextul diversității culturale și istorice europene. Tema specifică a evenimentului o va reprezenta Cultura Cucuteni în istoria civilizației europene și modul în care tinerii înțeleg importanța cunoașterii istoriei orașului în care trăiesc pentru a se defini ca cetățeni ai Europei.
Acest concurs de videoclipuri adresat tinerilor din Piatra Neamț, amatori în creația de film, își propune stimularea interesului acestui segment de public pentru istoria orașului în care trăiesc și găsirea unor perspective creative de popularizare a acestui oraș ca destinație turistică în context european, prin intermediul identității sale istorice.
2. Organizatori
Concursul este organizat de Centrul Europe Direct Nord-Est cu sprijinul organizației gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în parteneriat cu Primăria Municipiului Piatra Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” și Asociația Neokoolt.
3. Participanţi
Poate participa orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, pasionat de film, istorie și îndrăgostit de orașul Piatra Neamț.
Se acceptă doar înscrieri individuale, concursul este adresat amatorilor.
4. Temele de concurs
Materialele video vor fi realizate într-o manieră personală, vor fi creații originale și vor reflecta viziunea participantului asupra promovării orașului ca destinație turistică pornind de la identitatea istorică a acestuia, reflectată de oricare din următoarele teme:
- Cultura Cucuteni
- Legendele dacilor pe plaiuri nemțene
- Piatra Neamț în perioada Evului Mediu.
Durata minimă a videoclipului: 2 minute; durata maximă: 10 minute.

5. Înscriere
Înscrierile se vor realiza respectând etapele următoare:
A. Completarea și trimiterea formularului de înscriere ce poate fi accesat pe site-ul Centrului Europe Direct Nord-Est, la adresa: www.cedne.ro
B. Trimiterea materialului video, folosind un program de transfer (recomandăm WeTransfer, care este gratuit), până la data de 7 Mai 2015, către căsuța de e-mail europedirect@adrnordest.ro. În urma efectuării transferului, participantul va primi un mesaj de confirmare de la Centrul Europe Direct Nord-Est. Autorii ale căror materiale video vor fi admise în competiție, vor primi un e-mail din partea Centrului Europe Direct Nord-Est, în cuprinsul căruia se specifică acest lucru, începând cu data de 15.04.2015. Selecția materialelor admise în concurs este atribuția membrilor juriului, este finală și nu se poate contesta.
Titlul va fi dat de participant, la liberă alegere.
Materialul video poate fi realizat cu orice fel de aparat de filmat, inclusiv tabletă sau smartphone și în orice format.
Pentru respectarea acordurilor europene privind drepturile de autor, participanții vor menționa în e-mail că își asumă originalitatea filmelor; înscrierile care nu vor fi însoțite de această mențiune vor fi considerate nule de drept.

6. Desfășurarea concursului
Materialele video admise în concurs vor fi încărcate pe Youtube și link-urile vor fi postate pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. Pe pagina de Facebook vor putea fi votate de către susținători. Voturile vor fi contorizate până la data de 8 Mai 2015, la ora 15:00.
Pentru a vota și vizualiza clipurile, accesați adresele:
www.cedne.ro
www.facebook.com/Goddesscitycompetition


7. Calendarul concursului
Înscrieri: 10.04.2015 – 07.05.2015
Jurizarea materialelor video: 08.05.2015
Proiecția tuturor materialelor video admise în concurs și gala de premiere: Sâmbătă 09.05.2015

8. Jurizare
Materialele video vor fi analizate de juriul desemnat de către organizatori. Decizia juriului este finală și nu poate fi contestată.
Criteriile de jurizare sunt următoarele:
 Originalitate, creativitate și inedit
 Calitatea realizării
 Scenariu, montaj
 Acuratețea istorică
Cum votez
Pe pagina dedicată evenimentului, www.facebook.com/Goddesscitycompetition, vor fi postate link-urile la videoclipurile participante la concurs. Aici vor fi contorizate like-urile voastre. Materialul video cu cele mai multe voturi va câștiga premiul de popularitate.
9. Mențiuni referitoare la copyright
Participanţii cedează organizatorilor dreptul de a le reproduce materialele video și fotografiile numai în scopul promovării evenimentului; organizatorii garantează menţionarea numelui realizatorilor alături de lucrările reproduse. Materialele video și fotografiile nu vor fi folosite pentru obţinerea de foloase materiale pentru organizatori sau terți, iar toate drepturile de autor rămân în posesia autorilor.
10. Premii
Toți participanții admiși în concurs vor primi diplome de participare și premii surpriză.
Premiile speciale sunt: camere video, cameră foto și tablete.
11. Alte precizări
Nerespectarea uneia din condiţiile sus menționate atrage după sine descalificarea concurentului sau a lucrării respective.
Înscrierea în concurs implică acceptarea integrală de către participanți a condițiilor prezentului regulament.
Pentru orice întrebări cu privire la acest eveniment (condiții de participare sau înscriere) sunați la tel. 0233 211 510 sau trimiteţi un mesaj la adresa europedirect@adrnordest.ro

 

Alte Stiri:

Prelungire termen înscriere concurs de proiecte de afaceri Youth Business School 2021
Prelungire termen înscriere concurs de proiecte de afaceri Youth Business School 2021
11.10.2021
Noul termen limită pentru înscrierea în concurs este 29.11.2021. Vă rugăm să parcurgeți cu atenție regulamentul de mai jos, pentru a afla toate detaliile despre desfășurare. Dac... detalii
Treasure Hunt Discover Europe
Treasure Hunt Discover Europe
02.10.2021
EUROPE DIRECT Nord-Est a organizat evenimentul intitulat „Treasure Hunt Discover Europe”, sâmbătă, 2 octombrie 2021, în localitatea Agapia, județul Neamț. Evenime... detalii
Agora locală, conexiuni europene - Ziua Porților Deschise
Agora locală, conexiuni europene - Ziua Porților Deschise
01.10.2021
EUROPE DIRECT Nord-Est a organizat evenimentul intitulat „Agora locală, conexiuni  europene – Ziua Porților Deschise”, vineri, 1 octombrie 2021, în curtea... detalii
Vizionarea discursului privind starea Uniunii la EUROPE DIRECT Nord-Est
Vizionarea discursului privind starea Uniunii la EUROPE DIRECT Nord-Est
16.09.2021
Miercuri, 15 septembrie 2021, EUROPE DIRECT Nord-Est a organizat la sediu vizionarea în direct a discursului despre starea Uniunii, rostit de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,... detalii
Eurobarometru: Cel mai înalt nivel de optimism în legătură cu viitorul UE din 2009 până în prezent
Eurobarometru: Cel mai înalt nivel de optimism în legătură cu viitorul UE din 2009 până în prezent
13.09.2021
Optimismul cu privire la viitorul UE a atins cel mai înalt nivel din 2009, iar încrederea în UE rămâne la cel mai ridicat nivel din 2008 până în prezent. Sprijinu... detalii